8. helmikuuta 2018

Sienipasta Jamie Oliverin tapaan

Aijai. Sieniä, sitruunaa, valkosipulia, parmesania, voita ja ripaus chiliä. Joko herahti vesi kielelle? Tässä tulee yksi keittiömme todellinen luottoresepti!

Ensikosketukseni ns. kastikkeettomaan pastaan on brittikokki Jamie Oliverin ansiota. Siitä on yli kymmenen vuotta kun näin Oliverin kokkaavan tätä sienipastaa tv:ssä ja ensikokeilusta lähtien tähän ruokaan on palattu omassa ja perheenjäsenteni keittiössä lukemattomia kertoja. Jopa äitini, joka ei muuten ollut pastaruokien ykkösystävä, pyysi minua usein tekemään tätä ruokaa hänelle.

Nykyään keittiössämme valmistuvista pastaruuista vain harvaan kuuluu erillinen kastike. Tomaattipohjaista ragua lihalla tai härkiksellä keitellään hartaudella aina silloin tällöin ja ikisuosikkini lohipasta löytyy usein kattilasta silloin kun olen yksin kotona, mutta muuten pastaruokamme ovat lähes poikkeuksetta aglio & olio -pastoja tai sen muunnelmia. Tuon perusreseptin voi muuten helposti tuunata esim. uunikuivatuilla tomaateilla, paistetuilla kesäkurpitsan tai munakoison paloilla tai sienillä. Tämän sienipastan idea on sama kuin aglio & olio -pastoissa.







Alkuperäisen reseptin ainesten määristä ja mittasuhteista ei ole enää hajuakaan, mutta näin tämä meillä tehdään. Metsäsienistä, kuten kanttarelleista ja suppilovahveroista tulee maukkain pasta, mutta erinomaisen hyvää tulee myös tuoreita herkkusieniä käyttämällä.




Sienipasta Jamie Oliverin tapaan


(4 annosta)


500 g leveää tuorepastaa (tagliatelle tai pappardelle)
400 g sieniä (metsäsieniä, herkkusieniä ja/tai siitakesieniä)
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
0,5 tl kuivattuja chililastuja tai 1-2 pientä kuivattua chiliä murennettuna
raastettua parmesanjuustoa
0,5-1 sitruunan mehu
40 g voita
suolaa, mustapippuria 
tuoretta persiljaa tai ruohosipulia


Laita iso kattilallinen vettä kiehumaan pastaa varten. 

Putsaa sienet ja pilko ne. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa ja paista sieniä pannulla kunnes ne saavat vähän väriä. Lisää sienten joukkoon valkosipuli ja chililastut ja paista pari minuuttia. Vahdi, ettei valkosipuli pala. Mausta pienellä ripauksella suolaa.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sammuta levy, jolla sienet paistuvat, purista sienten joukkoon sitruunamehu ja mausta mustapippurilla. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa tai sitruunamehua. 

Valuta keitetty pasta ja kaada ne sienten joukkoon. Lisää voi pieninä nokareina ja persilja. Sekoita hyvin ja tarkista maku. Raasta annosten päälle parmesania tai lisää se pannulle pastan joukkoon.

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti