Reseptistä riittää 2-3:lle, nälästä riippuen.
Härkis Rendang
Maustetahna
4 pientä salottisipulia
4 valkosipulinkynttä
3 punaista chiliä
2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 rkl sitruunaruohotahnaa
2 rkl rypsiöljyä
1 tl jauhettua kurkumaa
1/4 tl mustapippuria
Kastikkeeseen
400 ml (1 tlk) kookosmaitoa
1 rkl soijaa
1 pkt härkistä (250 g)
4 kaffirlimetinlehteä
2 rkl fariinisokeria (käytin kookossokeria)
1 tl suolaa (laitoin vähemmän)
limenmehua
tuoretta korianteria
jasmiiniriisiä
Kuori ja hienonna karkeasti sipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna chilit ja poista halutessasi siemenet, jolloin ruuasta tulee miedompaa. Itse poistin siemenet kahdesta chilistä. Kuori ja raasta inkivääri. Mittaa kaikki maustetahnan ainekset sauvasekoittimen kulhoon tai monitoimikoneeseen ja surauta seos tasaiseksi tahnaksi.
Kaada maustetahna kattilaan, pataan tai isoon kasarin. Kuumenna tahnaa 2-3 minuuttia keskilämmöllä koko ajan sekoitellen.
Lisää kookosmaito, soija sekä kaffirlimetinlehdet, sokeri ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla kuplien puolisen tuntia. Sekoita välillä.
Keitä jasmiiniriisi pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna korianteri ja lohko lime. Lisää härkis kastikkeeseen kypsennyksen lopussa. Härkis on itsessään jo kypsää ja riittää, että se vain lämpenee kastikkeen joukossa.
Tarjoile rendang riisin kanssa. Purista limenmehua ja ripottele korianteria annosten päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti