6. tammikuuta 2018

Härkis Rendang

Katselin joskus viime vuoden puolella Australian Masterchefiä ja sen luovuustehtävässä eräs kilpailija jännitti, ehtiikö hän saada härkärendanginsa häränlihan kypsäksi annetussa  ajassa. No ei ehtinyt, mutta härkiksellä ruoka olisi ehtinyt valmiiksi. =) Tämän mausteisen vege- eli härkisrendangin resepti on peräisin Helsingin Sanomista, josta se on levinnyt moneen ruokablogiin ja taatusti vielä useampaan keittiöön, myös meille. Tämä sopii myös tammikuun #vegaanihaasteen ruuaksi, jos siihen osallistut. Haasteeseen voisi osallistua monella muullakin blogimme ruualla, kuten falafeleilla, linssikookoskeitolla tai chili con härkiksellä. Myös aasialainen nuudelisalaatti kääntyy helposti vegaaniksi kun jättää kalakastikkeen pois ja käyttää salaattiin tofua.


Reseptistä riittää 2-3:lle, nälästä riippuen.




Härkis Rendang

 

Maustetahna

4 pientä salottisipulia
4 valkosipulinkynttä
3 punaista chiliä
2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 rkl sitruunaruohotahnaa
2 rkl rypsiöljyä
1 tl jauhettua kurkumaa
1/4 tl mustapippuria


Kastikkeeseen

400 ml (1 tlk) kookosmaitoa
1 rkl soijaa
1 pkt härkistä (250 g)
4 kaffirlimetinlehteä
2 rkl fariinisokeria (käytin kookossokeria)
1 tl suolaa (laitoin vähemmän) 


limenmehua
tuoretta korianteria

jasmiiniriisiä


Kuori ja hienonna karkeasti sipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna chilit ja poista halutessasi siemenet, jolloin ruuasta tulee miedompaa. Itse poistin siemenet kahdesta chilistä. Kuori ja raasta inkivääri. Mittaa kaikki maustetahnan ainekset sauvasekoittimen kulhoon tai monitoimikoneeseen ja surauta seos tasaiseksi tahnaksi.

Kaada maustetahna kattilaan, pataan tai isoon kasarin. Kuumenna tahnaa 2-3 minuuttia keskilämmöllä koko ajan sekoitellen.

Lisää kookosmaito, soija sekä kaffirlimetinlehdet, sokeri ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla kuplien puolisen tuntia. Sekoita välillä.

Keitä jasmiiniriisi pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna korianteri ja lohko lime. Lisää härkis kastikkeeseen kypsennyksen lopussa. Härkis on itsessään jo kypsää ja riittää, että se vain lämpenee kastikkeen joukossa.

Tarjoile rendang riisin kanssa. Purista limenmehua ja ripottele korianteria annosten päälle.


  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti