Tämä oli ihanan kesäinen annos ja vei ainakin tällaisen kalaa ja kirpeitä makuja rakastavan syöjän kielen mennessään. Jos annoksesta haluaisi ruokaisamman, maistuisi se varmasti hyvin esimerkiksi uusien perunoiden kanssa. Annoksesta riittää neljälle tai pieni alkupala-annos kahdeksalle.
Paistettua siikaa piimäkastikkeessa
2 siikafilettä
voita paistamiseen
suolaa ja mustapippuria
1 punasipuli
2 rkl sitruunamehua
1 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
1 kurkku
2 rkl pinjansiemeniä
Piimäkastike
sitruunan kuori raastettuna
1 rkl sitruunamehua
5 dl piimää
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tl sokeria
vajaa teelusikallinen suolaa
ripaus mustapippuria
Tilliöljy
0,5 dl tilliä
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
ripaus sokeria
Survo tilli morttelissa ja sekoita joukkoon muut tilliöljyn aineet. Varaa muutama tillinoksa annosten koristeluun. Anna öljyn maustua vähintään puoli tuntia.
Pese sitruuna. Raasta sen keltainen kuori. Sekoita piimän joukkoon sitruunaraaste ja -mehu sekä morttelissa murskatut fenkolinsiemenet. Mausta sokerilla, suolalla ja rouhaise myllystä mustapippuria.
Leikka kuorittu punasipuli renkaiksi tai puolikkaiksi renkaiksi. Sekoita kulhossa sipulirenkaat, sitruunanmehu, sokeri ja suola. Anna seistä välillä sekoittaen noin 15 minuuttia. Huuhtele tämän jälkeen sipulit siivilässä kylmän veden alla. Älä käytä sipuleista irronnutta nestettä.
Leikkaa kurkku julienne-tapaan eli ohuiksi suikaleiksi. Apuna voi käyttää myös kuorimaveistä. Älä käytä kurkun siemenosaa.
Paahda siemenet kuumalla kuivalla pannulla.
Leikkaa siikafileet neljään osaan. Paista palat voissa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Laita syvän lautasen pohjalle piimälientä ja kasaa päälle kurkut, sipulit, kalat ja siemenet. Koristele tilliöljyllä ja tillinoksalla.
Annokseen voisi käyttää lisäksi pieniä versoja, babypinaattia tai ituja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti