27. tammikuuta 2018

Ricottagnocchit tomaattikastikkeessa

Yksi meidän keittiömme pikaruuista ovat valmiit perunagnocchit, joita löytyy nykyään isompien kauppojen tuorepastahyllystä. Gnocchien kanssa voi tehdä nopean kastikkeen esimerkiksi voista ja tuoreesta salviasta tai ruokakermasta, sinihomejuustosta ja persiljasta. Kolmas suosikkisoosimme on tämä nopea tuoretomaattikastike. 

Kokonaan perunasta tehtyjä gnoccheja olemme kokeilleet tehdä muutaman kerran, mutta rakenteesta ei ole tullut ihan toivotunlainen. Siksi tämä resepti yllätti positiivisesti, sillä gnoccheista tuli pehmoisia ja meheviä. Reseptin pohja on Vege! -kirjasta, jossa gnocchit tehdään kokonaan ricottajuustosta, mutta meillä mukaan sotkettiin myös hieman perunaa. Jos jätät perunan pois, käytä tällöin 300 g juustoa.

Ricottajuustoa on superhelppo tehdä myös itse, kannattaa kokeilla!








Ricottagnocchit tomaattikastikkeessa


Gnocchit


200 g itsetehtyä ricottajuustoa valutettuna tai valmista ricottaa kaupasta
150 g kypsää puikula- tai muuta jauhoista perunaa
1 kananmuna
(1/4 tl muskottipähkinää jauhettuna)
1,5-2 dl durumvehnäjauhoja (tipo ’00)
2 dl parmesanjuustoraastetta (hienoimmalla terällä raastettuna)


Tuoretomaattikastike


1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
loraus oliiviöljyä
500 g terttukirsikkatomaatteja
ripaus sokeria
suolaa
mustapippuria
1 tl kuivattua timjamia tai kourallinen tuoretta basilikaa

Tarjoiluun parmesanraastetta ja hyvää oliiviöljyä


Kuori kypsät perunat ja muussaa ne hyvin haarukalla tai survimella. Lisää joukkoon ricottajuusto. Vatkaa kananmuna kevyesti lasissa ja kaada ricottan joukkoon. Lisää muskottipähkinä (itse en laittanut), jauhot ja parmesanjuustoraaste. Sekoita käsin taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa. Taikinan kuuluu pysyä pehmeänä.

Jauhota pöytä ja pyöritä gnocchitaikinasta tankoja, halkaisijaltan pari senttiä. Leikkaa tanko noin sentin paloiksi, käännä ”kyljelleen” ja paina gnoccheihin raidat haarukalla. 

Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä oliiviöljyssä pannulla. Lisää halkaistut tomaatit, kuivattu timjami ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Mausta ripauksella sokeria, suolalla, mustapippurilla ja halutessasi tuoreilla yrteillä. 

Kiehauta reilu kattilallinen vettä ja mausta vesi kevyesti suolalla. Keitä gnoccheja 3-4 minuuttia. Kypsät gnocchit nousevat pintaan. Nosta gnocchit reikäkauhalla tomaattikastikkeen joukkoon ja sekoita. Tarjoile parmesanraasteen ja oliiviöljyn kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti