10. huhtikuuta 2017

Mansikka-vuohenjuustosalaatti ja bonusleivät

Mansikoita, vuohenjuustoa, parsaa, balsamicoa... hmm, ehkä vielä avokadoa ja rucolaakin... ja cashewpähkinöitä! Uusi suosikkisalaatti lempiraaka-aineista on viritetty!



 

Mansikka-vuohenjuustosalaatti


Kahdelle:

erilaisia salaatteja (esim. jää- ja tammenlehväsalaattia)
rucolaa
avokado 
vuohenjuustoa (1 iso kiekkoviipale tai 2-3 pientä per annos)
puoli nippua vihreää tankoparsaa
2-3 dl mansikoita
reilu kourallinen cashewpähkinöitä
hyvää oliiviöljyä 
suolaa

Balsamicosiirappi:

1/2 dl balsamicoa
1/2 dl sokeria

Tee ensin balsamicosiirappi. Mittaa balsamico ja sokeri pieneen kattilaan. Kiehauta, sekoita ja anna jäähtyä.

Revi salaatit ja rucola suoraan lautasille ja sekoita. Poista parsoista puumainen tyviosa. Leikkaa parsat paloiksi ja laita suolalla maustettuun veteen kiehumaan 2-3 minuutiksi. Parsojen kuuluu jäädä hieman napakoiksi. Huuhtele keitetyt parsat lävikössä kylmällä vedellä ja valuta hyvin.

Paloittele avokadon sisus ja sekoita palat parsan kanssa salaatin joukkoon. Viipaloi mansikat ja lisää salaattiannoksiin. Leikkaa vuohenjuusto kiekoiksi ja paista voissa keskilämmöllä pari minuuttia per puoli niin, että leikkauspinta saa kauniin värin ja juusto sulaa kiekon sisällä. Nosta vuohenjuustokiekot salaattiannoksiin ja ripottele päälle cashewpähkinöitä. Lisää oliiviöljyä ja balsamicosiirappia. 


Salaattiin sopisi rucolan sijaan hyvin myös babypinaatti ja cashewpähkinät voisi korvata esimerkiksi saksanpähkinöillä.


Bonuksena tein lopuista raaka-aineista pieniä leipiä. Voitelin ruisnapit jääkaapista löytyneellä hummuksella, jonka tilalle kävisi hyvin myös pehmeä vuohenjuusto. Viipaloin päälle avokadoa ja mansikoita, maustoin suolalla ja pippurilla sekä parilla tipalla oliiviöljyä. Kruunuksi vielä muutama basilikanlehti sekä balsamicosiirappia. Oli hyvää!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti