11. huhtikuuta 2017

Pad Thai

Emme ole koskaan matkustaneet Aasiaan, mutta se ei ole estänyt ihastumasta moniin aasialaisiin ruokiin. Yksi meillä usein kokattu thaimaalainen herkku on pad thai, johon olemme yhdistäneet elementtejä useammasta netin syövereistä löytyneestä reseptistä.

Koska tämä ruoka on vähän niin kuin Thaimaan mamman pyttipannu, voi tähän upottaa tofua, kanaa, katkarapuja ja erilaisia kasviksia sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään tai mitä kaupasta on muistanut ostaa. Tästä annoksesta riittää ainakin kahdelle.




Pad Thai

150 g leveitä riisinuudeleita
1 pkt tofua
2 porkkanaa
2 shalottisipulia
2-3 valkosipulinkynttä
2 kananmunaa
siitakesieniä
mungpavun ituja
(kookos)öljyä paistamiseen

Kastike

2 dl tamarinditahnaa
2 dl palmusokeria
1 dl kalakastiketta

Koristeluun

kevätsipulisilppua
 tuoretta korianteria
1 punainen chili
maapähkinöitä tai suolapähkinöitä
limelohkoja 


Aloita nuudelien liottamisella. Täytä iso kulho kylmällä vedellä ja laita nuudelit likoamaan veteen vähintään kolmeksi tunniksi. Jos Pad Thaita meinaa syödä työpäivän jälkeen, kannattaa nuudelit laittaa likoamaan jo aamulla ennen töihin lähtöä.

Sekoita tamarinditahna ja palmusokeri kattilassa ja keitä (älä kiehauta) noin 5 minuuttia kunnes sokeri on sulanut. Jos kastike on kovin paksua, lisää tilkka vettä. Lisää kalakastike ja keitä toiset 5 minuuttia. Siirrä kastike syrjään jäähtymään.

Pilko kaikki ainekset valmiiksi ennen kuin alat paistaa niitä. Leikkaa porkkana tikuiksi ja tofu paloiksi. Halkaise shalottisipulit ja leikkaa ohuiksi puolirenkaiksi. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet. Viipaloi sienet. Tässä vaiheessa kannattaa myös silputa ruuan päälle tulevat kevätsipulit, korianterit ja chili sekä leikata lime lohkoiksi.

Jos käytössäsi ei ole suurempaa wokkipannua, voit paistaa raaka-aineet erissä pienemmällä pannulla ja nostaa sivuun odottamaan. Isompaa pannua käytettäessä aloita kuullottamalla sipuleita kookoöljyssä. Lisää kuutioitu tofu ja porkkasuikaleet sekä niiden saatua vähän väriä myös sienet. 

Riko kananmunat tofun ja kasvisten joukkoon ja sekoita kunnolla niin, että kananmuna alkaa muistuttaa palasteltua munakokkelia. Valuta nuudelit ja kumoa ne pannulle. Lisää kastike (voit säästää osan tarjoiluun) pannulle, sekoita ja paista muutamia minuutteja. Sekoita idut valmiin ruuan joukkoon.

Annostele ruoka lautasille ja purista limenmehua päälle. Koristele korianterilla, kevätsipulilla, pähkinöillä ja chilillä. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti