7. helmikuuta 2016

Uunikuivatut tomaatit

Kun nämä tomaatit yhdistää eniten käyttämäämme arjen pelastusruokaan, Alio, olio & prezzemoloon, syntyy meidän arjen pelastuspasta nro 2. Toki nämä herkkupalat pitää tehdä etukäteen, mutta kun niitä kerran on tehnyt, valmistuu ruoka nopeasti. Tai siis valmistuu siinä tapauksessa, ettei joku herkkusuu ole käynyt napostelemassa kulhoa tyhjäksi...





Uunikuivatut tomaatit


2 rasiaa kirsikka- tai kirsikkaluumutomaatteja
suolaa
mustapippuria myllystä
oliiviöljyä


Halkaise pestyt tomaatit ja levitä ne leikkauspinta ylöspäin uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskota päälle vähän oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.

Paista 80-100 asteessa kahdesta neljään tuntia. Tomaateista kuuluu haihtua neste, mutta tarkkaile, etteivät ne pala.

Käytä pastan tai esimerkiksi salaatin joukossa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti