11. helmikuuta 2016

Aasialainen nuudelisalaatti


Aasialainen nuudelisalaatti


1 kurkku
1 papaija tai 1/2 cantaloupemeloni
kirsikkatomaatteja
kevätsipulia
125 g riisinuudeleita
1 pkt (kylmäsavu)tofua, vaihtoehtoisesti kanaa tai katkarapuja
suolapähkinöitä
tuoretta korianteria
tuoretta babypinaattia, salaattia

Kastike

2 valkosipulin kynttä
pieni pala inkivääriä
1 tuore chili
1-2 limen mehu
1-2 tl palmu- tai kookossokeria
3-4 rkl kalakastiketta


Kuori kurkku, halkaise ja poista keskiosasta siemenet lusikalla. Poista papaijasta tai melonista siemenet ja kuori. Suikaloi kurkku ja papaija ohuiksi, noin 5 cm:n pituisiksi suikaleiksi. Halkaise pestyt kirsikkatomaatit. Leikkaa kevätsipuli ohuiksi siivuiksi. Sekoita kulhossa.

Kuutioi tofu ja halutessasi paista sitä hetki pannulla. Tofun voi korvata hyvin esimerkiksi paistetuilla kanapaloilla tai katkaravuilla. Viimeksi tarjoilin salaatin näiden mielettömän hyvien rapupihvien kanssa.

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhtele lopuksi siivilässä kylmällä vedellä. Jos haluat helpottaa salaatin syömistä, pilko nuudeleita saksilla hieman pienemmiksi.

Kastiketta varten hienonna valkosipuli ja kuorittu inkivääri ja murskaa niitä morttelissa. Lisää chilisilppua maun mukaan ja murskaa. Halutessasi poista chilistä siemenet ennen hienontamista. Lisää mortteliin limenmehu, sokeri ja kalakastike. Maista ja säädä maut ennen kastikkeen lisäämistä salaatin joukkoon.

Sekoita kastike hyvin salaatin joukkoon, lisää suolapähkinät ja korianterisilppu. Tarjoile salaattipedillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti