14. helmikuuta 2016

Rapupihvit sitruunaruohomajoneesilla

Hyvää ystävänpäivää! Tämän reseptin merkkasin Glorian ruoka & viini -lehdestä heti kun sen luin, mutta kesti useamman viikon ennen kuin ehdin kokeilla. Ja kyllä kannatti kokeilla, nam! Lehdessä pihvien lisukkeena oli hyvin samankaltainen papaijasalaatti kuin mitä itse teen ja luotinkin lisukkeessa omaan reseptiini.

Tein samalla kertaa rapupihveistä myös tofuversion niin, että sotkin kulhossa ensin sipulit, chilin, korianterin ja mausteet ja jaoin seoksen kahteen kulhoon. Toiseen laitoin yhden paketillisen hienonnettua tofua ja toiseen noin 250 g hienonnettuja katkarapuja. Lisäsin kumpaankin yhden kananmunan ja vajaan desin maissitärkkelystä. Kananmunaa tuli siis suhteessa enemmän kuin alla olevassa reseptissä, mutta kananmunien määrä kannattaa muutenkin katsoa aina tapauskohtaisesti, sillä joskus niitä voi tarvita pihvien kasassa pysymiseen enemmän kuin reseptissä on.




Rapupihvit


500 g kuorittuja katkarapuja 
tai
2 pkt (600 g) kylmäsavutofua

3 kevätsipulia
1-2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
2-3 rkl tuoretta korianteria
2 rkl riisiviinietikkaa
3 tl kalakastiketta
2-3 tl tuoretta sitruunaruohoa tai 1 tl sitruunaruohotahnaa
1 tl ruokosokeria
1 kananmuna
0,5-1 dl maissitärkkelystä (Maizena)

Sulata katkaravut ja valuta ne hyvin. Purista ylimääräistä nestettä pois. Hienonna katkaravut.

Hienonna kevätsipuli, valkosipuli, chili ja korianteri ja sekoita ne katkarapusilpun kanssa. Lisää joukkoon loput aineet ja sekoita hyvin.

Paista pihvit lettupannulla noin minuutti per puoli. Pihvit onnistuvat myös isolla paistinpannulla. Nosta tällöin 1-2 rkl massaa pannulle, litistä ja muotoile lastalla tai lusikalla. Aluksi kannattaa paistaa yksi pieni koepihvi, jotta saat tarkistettua maun ja tarvittaessa säädettyä sitä. Itse säädin makua pienellä lorauksella scirachaa, sillä käyttämäni tuore chili osoittautui koepaistossa varsin miedoksi yksilöksi.

Katkaravut voi hyvin korvata tofulla. Tällöin hienonna tofu ensin veitsellä pieneksi ja sen jälkeen vielä kulhossa käsin ihan hienojakoiseksi massaksi. 

Tarjoile sitruunaruohomajoneesin kanssa:

Sitruunaruohomajoneesi

1,5 dl majoneesia 
(osan voi korvata turkkilaisella jogurtilla tai kermaviilillä)
2 rkl limen mehua
2 tl sitruunaruohotahnaa

Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna maustua jääkaapissa sillä aikaa kun teet pihvit.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti