Raaka sipuli on usein liian väkevää peittäen alleen muut ruuan maut. Marinoitujen sipulien maku on pehmeämpi ja siksi ne sopivatkin hyvin salaatteihin, burgereihin, pizzoihin, täytettyihin leipiin tai lihan lisukkeeksi. Meillä syötiin näitä viimeksi vuohenjuustoleipien ja salaatin kera ja paahtopaistin lisukkeeksi nämä kuuluvat aina piparjuurikreemin kera.
Meidän suunnitelmallisuus ei useinkaan riitä siihen, että tajuaisimme laittaa sipulit marinoitumaan ajoissa, siksi tämä express-versio sopii meidän keittiöön erinomaisesti.
Pikamarinoidut punasipulit
2 punasipulia
0,5 dl punaviinietikkaa
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
myllystä rouhittua mustapippuria
Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi tai puolirenkaiksi. Yhdistä kulhossa etikka, sokeri ja suola. Lisää sipulirenkaat ja sekoita hyvin. Anna marinoitua huoneenlämmössä 5-15 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää öljy ja pippuri.
Jos valmistat sipulit jo jonkin aikaa ennen tarjoilua, kannattaa ne nostaa kannella tai kelmulla peitettynä jääkaappiin odottamaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti