Makua saa kivasti säädettyä sitruunan ja sokerin suhdetta muuttamalla, mutta seuraavan kerran kokeilen pohjaan joko paahdettua valkosuklaata tai vaihdan Marie-keksit joihinkin maukkaampiin kekseihin.
Juustokakkuleivokset
Pohja
15 Marie-keksiä
75 g valkosuklaata
Täyte
2,5 dl kermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 (luomu)sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu
Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 20cm) pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Murusta keksit monitoimikoneella tai jos sellaista ei ole, nuijimalla esimerkiksi lihanuijalla tai morttelin survimella. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa välillä sekoitellen tai vesihauteessa. Sekoita keksimurut ja valkosuklaa keskenään, kaada massa kakkuvuokaan ja painele tasaiseksi.
Pese sitruuna ja raasta sen kuoresta keltainen osa hienoksi. Purista sitruunan mehu. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa kermavaahdon joukkoon notkistettu tuorejuusto, sokeri, sitruunan kuori ja mehu. Lisää ensin vain osa sokerista, maista ja lisää sokeria maun mukaan. Kaada täyte vuokaan ja peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Ennen kuin poistat vuoan reunuksen, irrota kakku reunuksesta vetämällä kuumaan veteen kastettua veistä varovasti kakun ja reunan välissä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti