6. joulukuuta 2015

Lakritsimantelit

Juhlien hittinaposteltavan resepti löytyi Helsingin Sanomien Ruoka-palstalta. Teimme saman tien triplamäärän, koska juhlijoitakin oli parikymmentä, mutta tämä resepti on tuplattu HS:n ohjeesta. 


Lakritsimantelit



200 g kuorellisia manteleita
3 tl vettä
1 tl suolaa
2 tl sokeria
n. 6 tl lakritsijauhetta

Lämmitä uuni 200-asteiseksi.

Sekoita kulhossa vesi, suola, sokeri ja puolet lakritsijauheesta. Lisää mantelit ja sekoita niin, että mantelit peittyvät kauttaaltaan lakritsiseokseen.

Levitä mantelit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasaisesti yhteen kerrokseen. Paista uunissa noin 7 minuuttia. 

Irrota mantelit toisistaan paiston jälkeen ja maista. Lisää lakritsijauhetta maun mukaan ja sekoita. 


Tässä reseptissä käytettiin Urtekramin lakritsijauhetta, jota löytyi ainakin ihan meidän vakiosupermarketin leivontahyllystä. Lakritsijauhe ei muuten ole korkean verenpaineen omaavan paras ystävä, joten kohtuullisen nautiskelun menetelmää kannattaa soveltaa tähänkin herkkuun...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti