6. elokuuta 2017

Tortillat Pulled Porkilla

Itse tehdyt tortillat ovat jo pitkään olleet kokeiltavien ruokien listalla. Olen niin monesta ruokablogista lukenut niiden ylivertaisuutta kaupan tortilloihin verrattuna, että pakkohan se oli viimein heittää maissijauhot ostoskärryyn. Kotitekoisiin tortilloihin suositeltiin monessa blogissa masa harina-jauhoja, mutta koska niitä ei kaupassa ollut, ensikokeilu tehtiin Urtekramin täysjyvämaissijauholla, jonka paketti lupaili jauhon sopivan tortilloihin.

Täytteeksi valitsimme pulled porkin eli nyhtöpossun. Helppoa, mutta hidasta ruuanlaittoa. Valitsin mausteet ruokamaan eli Meksikon mukaan. Pahaksi onneksi appelsiini jäi kauppaan, joten tällä kertaa mentiin ilman. Raikkautta saatiin mangosalsasta ja guacamolesta. Lisäksi nostimme pöytään korianterisilppua, kevätsipulia, puolitettuja kirsikkatomaatteja ja ranskankermaa.






Pulled pork meksikolaisittain

650 g porsaan kassleria

2 tl paprikajauhetta
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl cayennepippuria
0,5 tl sellerisuolaa
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl oreganoa
pari hyppysellistä Maldon-suolaa
mustapippuria ja valkopippuria myllystä

1 solovalkosipuli tai 3 valkosipulinkynttä
1 tl juustokuminaa
2 tl korianterinsiemeniä
1 lime
1 appelsiini
1,5 rkl soijaa

0,5 dl colajuomaa (käytin Dr. Pepperiä)
1 sipuli
1 pieni prk tomaattipyrettä
vettä

oliiviöljyä ja voita paistamiseen


Sekoita muut kuivamausteet paitsi juustokumina ja korianterinsiemenet kulhossa ja hiero kasslerin pintaan. Hienonna valkosipuli. Laita liha pakastepussiin ja lisää pussiin valkosipuli, juustokumina, korianterinsiemenet, limen ja appelsiinin mehut ja soija. Sulje pussi ja hiero marinadi kunnolla lihaan. Anna lihan maustua jääkaapissa vähintään tunnin verran. Lihan voi laittaa marinadiin jo edellisenä iltana.


Ota liha huoneenlämpöön viimeistään puoli tuntia ennen paistamista. Nosta liha marinadista ja paista pinnat kiinni oliiviöljyn ja voin sekoituksessa. Kaada loppu marinadi pataan. Leikkaa sipuli neljään osaan ja lisää sipulit ja tomaattipyre pataan. Nosta liha pataan ja kaada cola päälle. Lisää colaa tai vettä kunnes liha peittyy. Peitä pata kannella ja nosta 170-asteiseen uuniin vähintään neljäksi tunniksi. Tarkoitus on, että liha hajoaa helposti kahdella haarukalla "riipimällä".


Kun liha on kypsää, nosta se padasta uunivuokaan ja riivi liha pieniksi paloiksi. Lisää lihan joukkoon 1-2 dl paistolientä ja laita liha 200-asteiseen uuniin vielä noin 20 minuutiksi. Tarkkaile, ettei liha pääse kuivumaan.






Tortillat

 2 dl durumjauhoja
3,5 dl maissijauhoja
0,5 tl suolaa
0,5 dl öljyä
2 dl vettä

Sekoita kaikki taikinan aineet keskenään tasaiseksi ja kimmoiseksi taikinaksi. Lisää vettä tarpeen mukaan. Leivo taikinapallo pitkäksi tangoksi ja jaa 10 osaan jos haluat isompia tortilloja tai 12-15 osaan, jos haluat pienempiä. Pyörittele taikinapaloista pallot ja peitä muovilla kunnes olet valmiina paistamaan ne.

Jauhota pöytä ja kauli pallot ohuiksi letuiksi. Paista kuumalla ja kuivalla pannulla 0,5-1 minuuttia per puoli. Valurautapannu toimi tähän tarkoitukseen hyvin. Peitä paistetut tortillat keittiöpyyhkeellä, jotta ne eivät pääse kuivumaan. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti