22. elokuuta 2017

Lohikeitto

Lohikeitto, tuo keittojen klassikko, toimii loistavasti niin kesä- kuin talviruokana ja vaatii ehdottomasti kylkeensä saaristolaislimppua tai ruisleipää.





Kermainen lohikeitto


500 g lohta 
0,5-1 l kalalientä
1 sipuli
1-2 porkkanaa
5-10 perunaa koosta riippuen
2-3 dl kermaa
kunnon nokare voita (n. 2 rkl)
5-10 maustepippuria
suolaa
tilliä
sitruunamehua


Valmista kalaliemi viitseliäästi itse tai kuten minä, liemikuutiosta tai -tiivisteestä. Hienonna sipuli ja pilko kuoritut porkkanat ja perunat. Kesäperunoita en vaivaudu kuorimaan. Lisää kiehuvan liemen joukkoon sipulit, porkkanat ja perunat sekä maustepippurit. Hauduta kunnes perunat ovat nippanappa kypsiä.

Keiton kiehuessa leikkaa lohi sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Lisää lohipalat keittoon ja anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia. Lisää kermaa ja anna kiehahtaa. Lisää voinokare ja silputtu tilli. Purista joukkoon hieman sitruunamehua. Tarkista maku ja lisää suolaa tai sitruunamehua jos tarpeen.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti