15. huhtikuuta 2018

Raviolisalaatti


Joskus ruokainspiraatiot tulevat oudoista paikoista. Tämän ruokaisan raviolisalaatin idea on peräisin parhaillaankin käynnissä olevilta Stockmannin Hulluilta Päiviltä, joilta ostin vuosia sitten tämänkaltaista salaattia. Itse tehdystä tuli tässäkin tapauksessa parempaa, joten tätä salaattia olen siitä lähtien nauttinut vain itse tehtynä.

Raviolisalaatti on ihanan keväinen jo värimaailmansa puolesta, mutta kevät tulee konkreettisesti lautaselle jos salaattiin saa hankittua tuoretta, vihreää tankoparsaa. Jos parsaa ei ole saatavilla, voi sen korvata vihreillä tarhapavuilla, joita on tuoreena saatavilla lähes ympäri vuoden. Koska salaatin ainesosat eivät nuupahda kovin helposti, on tämä salaatti sopiva vaihtoehto lounaan lisäksi myös buffetpöytään tai piknikille. 

Jos sinulla ei ole valkoista balsamicoa, voit korvata sen valkoviinietikalla, johon olet sekoittanut 1-2 teelusikallista sokeria. Siinä tapauksessa kaada salaattikastike muiden aineiden joukkoon vasta kun sokeri on sulanut etikkaan. Tummakin balsamico sopii tähän makunsa puolesta, mutta se värjää salaatin ikävän väriseksi.






Raviolisalaatti

 

1 pkt (250 g) juustotäytteisiä ravioleja tai tortellineja
puolikas cantaloupemeloni
puoli nippua vihreää tankoparsaa tai vastaava määrä vihreitä papuja
3-4 kevätsipulin vartta
100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
1 rasia kirsikka- tai miniluumutomaatteja

rucolaa
parmesanlastuja maun mukaan
pinjansiemeniä

3-4 rkl oliiviöljyä 
2 rkl valkoista balsamicoa
mustapippuria



Poista melonista siemenet ja kuori. Paloittele meloni, kevätsipulin varret ja aurinkokuivatut tomaatit. Puolita pestyt tomaatit. Poista parsoista muutama sentti kuivaa, puumaista varren alaosaa. Paloittele parsat tai pavut suupaloiksi ja kypsennä ne joko kattilassa suolalla maustetussa vedessä tai raviolikattilan höyryssä lävikössä. Kypsennysaika riippuu parsan paksuudesta, mutta etenkin vedessä keitettynä kypsymiseen ei mene montaa minuuttia. Parsan kuuluu jäädä napakaksi eli al denteksi. Jäähdytä parsat kylmässä vedessä, jotta kypsyminen lakkaa ja valuta hyvin. Parsapalat voi myös kypsentää paistamalla ne nopeasti pannulla oliiviöljyssä.
Keitä raviolit pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä juoksevan kylmän veden alla. Sekoita raviolit, melonit, tomaatit ja parsapalat isossa salaattikulhossa. Lisää myös rucola tässä vaiheessa jos tarjoilet salaatin esimerkiksi buffetpöydän osana. Muutoin tarjoile salaatti rucolapediltä. 

Sekoita oliiviöljy ja balsamico kastikkeeksi ja kaada salaatin joukkoon. Mausta rouhitulla mustapippurilla. Vuole salaatin päälle parmesanlastuja esimerkiksi kuorimaveitsellä ja koristele pinjansiemenillä. Pinjansiemeniä voi paahtaa hetken kuivalla, kuumalla pannulla maun voimistamiseksi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti