29. huhtikuuta 2018

Parsa-vuohenjuustopiirakka


Näin parsasesongin ollessa parhaimmillaan mietin jatkuvasti mihin kaikkialle sitä laittaisin. Salaattiin, pizzaan, grillattuna tai paistettuna lisukkeena... Tänään vihreä parsa pääsi ihanaan suolaiseen piirakkaan pehmeän vuohenjuuston kanssa. Mallia reseptiin hain Suolaa ja hunajaa-blogista. 

Tämä herkku sopisi hyvin niin vapun brunssille kuin piknikille. Iloista vappua!
 





Parsa-vuohenjuustopiirakka


Pohja


100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
0,5 dl parmesanraastetta
4 rkl vettä
ripaus suolaa 



Täyte

 

vihreää parsaa noin nippu
75 g pehmeää vuohenjuustoa
1 dl parmesanraastetta
1 dl kermaa
1 dl ranskankermaa
2 kananmunaa
timjamia
mustapippuria
suolaa



Käytin piirakassa pitkulaista vuokaa (35 x 11 cm). Jos käytät pyöreää vuokaa, halkaisijaltaan noin 26 cm, tee resepti 1,5- tai 2-kertaisena, riippuen vuoan syvyydestä.

Voitele piirakkavuoka.  Kuumenna uuni 200-asteiseksi (ilman kiertoilmaa). Nypi kaikki muut pohjataikinan aineet paitsi vesi murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla reikiä taikinaan. Paista piirakkapohjaa noin 10 minuuttia.

Pohjan paistuessa tee täyte. Napsaise parsoista puumainen tyvi pois ja halutessasi kuori parsat. Sekoita parmesanraaste, kerma, ranskankerma, munat ja mausteet kulhossa ja kaada piirakkapohjan päälle. Murustele vuohenjuusto täytteen päälle ja asettele parsat vierekkäin päällimmäiseksi. Paista piirakkaa uunissa 20-30 minuuttia niin että täyte on hyytynyt (minulla paistoaika oli noin 22 minuuttia). Peitä tarvittaessa leivinpaperilla niin pinta ei ruskistu liikaa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti