18. marraskuuta 2017

Palsternakkasipsit

Naurettavan helppojen reseptien sarja jatkuu! Jos banaanilettuihin tarvitsi kahta raaka-ainetta niin näihin palsternakkasipseihin tarvitsee huimat kolme. Uuni tekee suurimman työn ja keittiöhäärääjän tärkeimmäksi tehtäväksi jää vahtia, etteivät sipsit pala. 




Palsternakkasipsit

 

2 palsternakkaa
2 rkl rypsiöljyä
suolaa


Kuori palsternakat ja leikkaa päät pois. Siivuta ohueksi mandoliinilla tai juustohöylällä. Kaada viipaleet kulhoon ja lisää öljy. Sekoita käsin niin, että viipaleet ovat kauttaaltaan öljyssä. 

Lado viipaleet vierekkäin (ei päällekkäin) kahdelle uunipellille, pienet viipaleet omalleen ja isot omalleen. Paista 200-asteisessa uunissa (kiertoilma 190 astetta) 10-15 minuuttia, kunnes sipsien reunat ovat ruskistuneet. Vahdi paiston loppuvaiheessa, etteivät sipsit pala. Kiertoilmauuniin voit laittaa pellit samaan aikaan paistumaan.

Ripottele uunista otetuille sipseille suolaa maun mukaan. Tarjoile esim. tämän herkullisen valkosipulidipin kanssa. Nämä sopisivat myös ruokalahjaksi.   


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti