14. heinäkuuta 2017

Tillipesto

Vaikka juhannuksena kuinka suunnittelisi tarjottavat ja niiden määrät, ruokaa jää aina. Aina, ainakin meillä. Juhannuspäivänä, vieraiden lähdettyä, alkoi nälkä hiipiä rouvaan ja rouva jääkaapille. Tilanne jääkaapilla oli yllättävän mahtava: jäljellä oli pienet, juuri kahdelle hengelle sopivat annokset avokado-mansikkavihersalaattia ja tätä maissisalaattia sekä kattilanpohjallinen keitettyjä uusia perunoita. Erinomaisista kotimaisista uusista perunoista tuli erinomaisia paistettuja perunoita ja kesänvihreästä tillinipusta tuli inspiraatio kokeilla tillipestoa. Perunat maustettiin kuumana muutamalla lusikallisella tätä tillipestoa ja kylkeen lisättiin vielä lämminsavulohta ja fetajuustoa. En olisi suunnittelemallakaan voinut keksiä parempaa sadepäivän "rääppiäismenua".




Tillipesto


1 puntti tilliä, paksuimmat varret poistettuna
0,5-1 dl pinjansiemeniä
1-2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja pilkottuna
1 dl parmesanjuustoraastetta
suolaa ja mustapippuria
n. 1 dl oliiviöljyä

Mittaa kaikki aineet korkeaan astiaan. Surauta tasaiseksi sauvasekoittimella. Voit myös käyttää tehosekoitinta. Lisää öljyä tarvittaessa. 


Tästä pestosta tuli aivan huikean väristä, intensiivisen kirkkaanvihreää ja ihan mahtavan makuista. Tällä voisi olla hyvä sivellä uunilohi tai maustaa tonnikala- tai lohipastasalaatti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti