29. maaliskuuta 2016

Juustokakkuleivokset

Pääsiäisen kokeiluja, osa 2. Suklaapossun blogissa kehuttiin monilla ylisanoilla tämän reseptin mukaan tehtyä sitruunajuustokakkua, joten otin sen testattavaksi etenkin kun kakun pohjaan sai upotettua Marie-keksejä, jotka eivät jostain kumman syystä häviä kaapista samalla tavalla itsekseen niin kuin muut herkut. En halunnut tehdä yhtä isoa kakkua, joten kaivoin kaapista pieniä silikonivuokia ja askartelin kakkuleivokset niihin. Vuokien pohjalle laitoin pohjan muotoisen palan leivinpaperia, jotta leivokset saa helpommin muoteista ulos. Täyte on kivan pehmeää, siihen kun ei tule liivatetta, mutta pienissä vuoissa olisi varmasti toiminut paremmin liivatteella jämäköitetty juustomassa, sillä leivosten saaminen siististi ulos vuoista ei ollut kovin helppoa. Myös pohja mureni helposti, joten note to self: Tämä kakku kannattaa tehdä ihan suosiolla irtopohjavuokaan.

Makua saa kivasti säädettyä sitruunan ja sokerin suhdetta muuttamalla, mutta seuraavan kerran kokeilen pohjaan joko paahdettua valkosuklaata tai vaihdan Marie-keksit joihinkin maukkaampiin kekseihin.





Juustokakkuleivokset


Pohja
15 Marie-keksiä
75 g valkosuklaata

Täyte
2,5 dl kermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 (luomu)sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu


Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 20cm) pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Murusta keksit monitoimikoneella tai jos sellaista ei ole, nuijimalla esimerkiksi lihanuijalla tai morttelin survimella. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa välillä sekoitellen tai vesihauteessa. Sekoita keksimurut ja valkosuklaa keskenään, kaada massa kakkuvuokaan ja painele tasaiseksi.

Pese sitruuna ja raasta sen kuoresta keltainen osa hienoksi. Purista sitruunan mehu. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa kermavaahdon joukkoon notkistettu tuorejuusto, sokeri, sitruunan kuori ja mehu. Lisää ensin vain osa sokerista, maista ja lisää sokeria maun mukaan. Kaada täyte vuokaan ja peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Ennen kuin poistat vuoan reunuksen, irrota kakku reunuksesta vetämällä kuumaan veteen kastettua veistä varovasti kakun ja reunan välissä.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti