7. marraskuuta 2015

Kreikkalainen perunasalaatti

Menneenä kesänä tämä kreikkalainen perunasalaatti oli minulle "The ruoka", jolla olisin voinut elää koko kesän. Koukahdukselleni naureskellaan kotona etenkin silloin kun hiivin jääkaapille syömään tätä - vähän vielä lisää.  






Valmistaminen onnistuu niin grillissä kuin paistinpannullakin, toki grillissä tulee parempaa. Tämä salaatti maistuu hyvin sellaisenaan ja erityisesti kalan kanssa, mutta yrttejä vaihtelemalla ja esimerkiksi valkosipulia lisäämällä saa tuunattua uusia versioita sopimaan vaikka lampaanlihan kylkeen. Vielä kun valitsee oliiviöljyn ja fetajuuston huolella, ei tässä voi mennä pieleen!




Kreikkalainen perunasalaatti

2-3 kesäsipulia varsineen
noin kilo perunoita
lehtipersiljaa, basilikaa, timjamia tai muita tuoreita yrttejä maun mukaan
3-5 rkl valkoviinietikkaa
suolaa ja pippuria
1 dl oliiviöljyä
paketillinen fetajuustoa

päälle tilliä tai muita yrttejä



Pese ja keitä perunat. 

Pilko kesäsipuli. Säästä osa varsista koristeluun ja laita loput sipulit tarjoiluastiaan. Lisää valkoviinietikka, suola ja pippuri. Anna maustua hetki. Hienonna yrtit ja lisää ne oliiviöljyn kanssa sipulien joukkoon. Sekoita.



Pilko perunat vähintään kahtia, sillä leikkauspinta imee makua ulkopintaa paremmin. Grillaa perunat. Etenkin jos keitit ne höyrykattilassa, lisää niihin vähän suolaa. Perunat voi myös paistaa pannulla, käytä silloin paistamiseen oliiviöljyä.

Kaada grillatut perunat tarjoiluastiaan ja koristele perunasalaatti tilli- tai muulla yrttisilpulla, murennetulla fetajuustolla ja pilkotuilla kesäsipulin varsilla.



Alkuperäinen resepti löytyi Glorian Ruoka ja Viinistä, mutta tyylillemme uskollisena laitoin mukaan vielä vähän enemmän etikkaa, öljyä, mausteita jne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti