Valmistaminen onnistuu niin grillissä kuin paistinpannullakin, toki grillissä tulee parempaa. Tämä salaatti maistuu hyvin sellaisenaan ja erityisesti kalan kanssa, mutta yrttejä vaihtelemalla ja esimerkiksi valkosipulia lisäämällä saa tuunattua uusia versioita sopimaan vaikka lampaanlihan kylkeen. Vielä kun valitsee oliiviöljyn ja fetajuuston huolella, ei tässä voi mennä pieleen!
Kreikkalainen perunasalaatti
2-3 kesäsipulia varsineen
noin kilo perunoita
lehtipersiljaa, basilikaa, timjamia tai muita tuoreita yrttejä maun mukaan
3-5 rkl valkoviinietikkaa
suolaa ja pippuria
1 dl oliiviöljyä
paketillinen fetajuustoa
päälle tilliä tai muita yrttejä
Pese ja keitä perunat.
Pilko kesäsipuli. Säästä osa varsista koristeluun ja laita loput sipulit tarjoiluastiaan. Lisää valkoviinietikka, suola ja pippuri. Anna maustua hetki. Hienonna yrtit ja lisää ne oliiviöljyn kanssa sipulien joukkoon. Sekoita.
Kaada grillatut perunat tarjoiluastiaan ja koristele perunasalaatti tilli- tai muulla yrttisilpulla, murennetulla fetajuustolla ja pilkotuilla kesäsipulin varsilla.
Alkuperäinen resepti löytyi Glorian Ruoka ja Viinistä, mutta tyylillemme uskollisena laitoin mukaan vielä vähän enemmän etikkaa, öljyä, mausteita jne.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti