1. marraskuuta 2015

Tervetuliaismaljana Vadelma gin tonic

Harvoihin ruokaresepteihin on tyytyväinen juuri sellaisina kuin ne ovat. Mielenkiintoisia reseptejä kokeilee ehkä kerran reseptin mukaisesti, mutta jos uusi ruoka pääsee keittiössämme niin sanotusti jatkoon, siitä tekee seuraavalla kerralla oman tuunatun versionsa, jo ekasta kerrasta hyviksi havaituistakin sen vähän vielä omaan makuun parannetun. Kuten niin monilla muillakin, on tämän blogin tarkoitus saada ne onnistuneimmat kokeilut ja säätämiset jonnekin talteen.




Kohotimme viime kesänä maljan alkaneelle kesälomalle tällä Maku-lehdestä napatulla kesäisellä drinkillä. Siksi sillä sopii kilistellä myös juuri alkaneelle blogiharrastukselle, skål!




Vadelma gin tonic


pikkurasiallinen (n. 250 g) tuoreita vadelmia
0,5-1 dl sokeria
2 dl giniä
1 dl limemehua
jäitä
tonic-vettä
tuoretta minttua


Laita vadelmat kulhoon yhdessä ginin ja limemehun kanssa. Lisää sokeria oman maun mukaan. Sekoita, laita kansi/muovikelmu päälle ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin tunniksi.




Laita tarjoilulaseihin vadelmaginiä ja reilusti jäitä. Lisää tonic-vettä oman maun mukaan, sekoita ja koristele juoma mintun lehdillä.

Annoksesta saa, lasin koosta riippuen, noin neljä drinkkiä.


Kesäloman alussa oli sopivasti kotimaisten vadelmien satokausi jo alkanut, mutta ei hätää, jos tekee mieli kokeilla tätä juomaa muulloinkin kuin vadelmien sesonkiaikana. Drinkkiin voisi hyvin käyttää myös suomalaisia pakastevadelmia. Ulkomaiset pakastemarjat tulisi aina kuumentaa niihin liittyvien virusriskien takia. Tällä hetkellä Eviran suositus on kuumentaa ulkomaiset pakastemarjat vähintään 90 asteessa viiden minuutin ajan tai keittämällä niitä pari minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti