15. maaliskuuta 2018

Sitruuna-prosciuttopasta

Oletko joskus ravintolassa yrittänyt selvittää, mitä kaikkea edessäsi olevassa erinomaisen herkullisessa annoksessa oikein onkaan? Miten annos on tehty? Voisinko tehdä tämän itse kotona? Syötkö samassa ravintolassa saman annoksen kerta toisensa jälkeen koska se annos on vaan niin hyvä?

Tällainen annos oli minulle tämä sitruuna-prosciuttopasta. Se oli turkulaisen ravintolan listalla vuosia, milloin raviolin, milloin erilaisten nauhapastojen kanssa. En käynyt ravintolassa usein, mutta joka kerta oli iloinen yllätys löytää suosikkipastani listalta. Olen useamman kerran yrittänyt kopioida annosta ja tadaa! - tällä kertaa onnistuin pääsemään jo todella lähelle!


Prosciutton ja parmesanin suolaisuus, sitruunan kirpeys, tomaatin raikkaus ja voin täyteläisyys ovat ihan täydellinen yhdistelmä. Rucola tuo annokseen tuoreutta ja se taittaa voin tuhtia makua juuri sopivasti. Käytin tällä kertaa rucolan sijaan babypinaattia, joka toimi sekin loistavasti tuoden pastaan pippurista, vihreää makua.







Sitruuna-prosciuttopasta


 500 g tuorepastaa (tagliatellea)
100 g prosciutto-kinkkuviipaleita
tilkka oliiviöljyä
75 g voita
2 valkosipulinkynttä
1 luomusitruunan raastettu kuori
1-2 sitruunan mehu
parmesanraastetta
persiljaa
mustapippuria 
(suolaa)

puolikas rasia kirsikkatomaatteja
rucolaa tai babypinaattia



Keitä iso kattilallinen vettä. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Koska tuorepasta kypsyys 3-4 minuutissa, kannattaa pasta laittaa kiehumaan samaan aikaan kun lisäät sitruunamehun kastikkeeseen. Näin pasta ei ehdi jäähtyä ja tarttua isoksi möhkäleeksi kastiketta odotellessaan.


Hienonna prosciuttokinkku pieniksi paloiksi. Paista palat paistinpannulla pienessä tilkassa oliiviöljyä rapeiksi ja nosta pois pannulta. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Anna voin sulaa pannulla keskilämmöllä ja lisää voisulan joukkoon valkosipuli. Kuullota valkosipulia hetken aikaa, mutta älä anna sen palaa!

Pese sitruuna hyvin ja raasta sitruunan kuori. Lisää raaste ja sitruunamehu pannulle. Purista kastikkeeseen ensin yhden sitruunan mehu ja maista. Kastike saa olla kohtuullisen kirpeää. Lisää sitruunamehua tarvittaessa. 

Pese tomaatit ja rucola. Puolita kirsikkatomaatit ja hienonna persilja. Lisää tomaatit ja prosciutto kastikkeeseen ja sekoita. Mausta kastike mustapippurilla ja pienellä kourallisella persiljasilppua.

Nosta kypsä ja valutettu pasta kastikkeen joukkoon pannulle ja sekoita. Lisää annoksiin rucolaa ja parmesanraastetta.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti