31. lokakuuta 2017

Chili con härkis

Meillä syödään niin vähän lihaa, ettei edes viitsitty erikseen lähteä kampanjoimaan lihattoman lokakuun puolesta. Jauhelihankin käyttö on vähentynyt huimasti sen jälkeen kun löysimme Härkiksen. Monissa ruuissa, kuten tässä ja makaronilaatikossa härkiksen ja jauhelihan eroa ei edes huomaa.

Ostimme kaksi texmex-maustettua Härkis-pakettia tarjouksesta ja toisen upotimme itse tehtyjen tortillojen sisälle guacamolen ja tuoretomaattisalsan kanssa. Toinen odotti jääkaapissa kokin inspiraatiota, joka iski tässä muodossa. Kolealla säällä kivasti lämmittävä chili sin carne eli chili con härkis päätyi sunnuntain ruokalistalle. Niin hyvää ja täyttävää!




Chili con härkis



1 sipuli
3 valkosipulinkynttä 
1-2 tl chilihiutaleita
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl jauhettua korianteria
2 tl jauhettua juustokuminaa
2 tl oreganoa tai meiramia
0,5 tl kanelia
1 prk tomaattimurskaa
3 rkl tomaattipyrettä
3-4 dl kasvislientä
1 prk kidneypapuja (ready to use)
1 pkt Texmex Härkistä (maustamatonkin käy)
0,5 rkl ruokokidesokeria (tavallinenkin tai fariinisokeri käyvät)
suolaa
mustapippuria
2 rkl oliiviölkyä paistamiseen
tuoretta korianteria ja riisiä



Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy keskilämmöllä paistokasarissa ja lisää mausteet. Lisää sipuli ja paista muutamia minuutteja. Lisää valkosipuli ja tomaattipyree  ja jatka paistamista. Varo, etteivät sipulit pala.

Kaada tomaattimurska ja kasvisliemi pannulle. Valuta ja huuhtele kidneypavut ja lisää ne kastikkeeseen. Sekoita hyvin. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin puoli tuntia. Lisää härkis kastikkeeseen parinkymmenen minuutin jälkeen. Tarkista lopuksi maku ja mausta suolalla ja mustapippurilla tarpeen mukaan.

Tarjoile riisin ja tuoreen korianterin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti