Tässä kotona ollessani olen ehtinyt paitsi kantaa kirjastosta kotiin keittokirjan jos toisenkin, myös silmäillä kirjahyllymme lukuisia keittokirjoja. Pari vuotta sitten ruokabloggarien keskuudessa kiersi keittokirjahaaste, jonka muistaakseni Lyhyenä hetkenä -blogin Pia aloitti. Näin liian monen keittokirjan omistajana pidin ideaa silloin jo loistavana, mutten saanut aikaiseksi ottaa osaa. Nyt päätin ottaa haasteen vastaan, mutta siitä enemmän sitten seuraavassa postauksessa!
Keittokirjahaasteen merkeissä tein aiempien hellepäivien viilentäväksi herkuksi tätä ihanan kirpeää sitruunagranitaa eli -jäähilejuomaa. Sitruunagranita yhdistyy meillä aina häämatkaamme, joka suuntautui maailman parhaiden sitruunoiden kasvualueelle Italian Amalfin rannikolle. Tämän granitan resepti on Saku Tuomisen, Tuukka Kosken ja Kimmo Kivilahden keittokirjasta Basta! Italialaisen ruokakulttuurin abc. Kirjaa on luettu ja kokattu meillä jo vuosia, joten sen paikka on jatkossakin hyllyssämme.
Nyt kun alkavalle viikolle on luvattu vielä hellepäiviä, nappaa kaupasta mukaasi pussillinen sitruunoita ja nauti lasillinen virkistävää granitaa!
Sitruunagranita
5 dl vettä
250 g sokeria
n. 5 dl sitruunamehua
1 luomusitruunan kuori
Raasta luomusitruunan kuori ja purista sitruunoista mehu. Kiehauta kattilassa vesi ja sokeri. Anna seoksen kiehua matalalla lämmöllä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä. Sekoita sitruunamehu ja -kuori sokeriliuokseen ja anna levätä puoli tuntia. Kaada seos metalliastiaan ja laita pakkaseen pariksi tunniksi. Sekoita seosta haarukalla noin puolen tunnin välein, jotta seos pysyy hileisenä. Tarjoa heti.
Tästä se taas lähtee, uusvanha harrastus! Emme lupaa mitään valtavaa julkaisutahtia, sen mukaan mennään mitä ehditään kuvata ja kirjoittaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti