11. heinäkuuta 2018

Vietnamilainen härkis-nuudelisalaatti

Kesähelteet ja alkanut loma ovat saaneet tämän talouden kokit tekemään vain pikaisia käännöksiä keittiössä ja siksi blogiinkin on tullut kovin pitkä tauko. Mutta täällä ollaan taas!

Olette jo varmasti huomanneetkin, että meidän keittiössä niin aasialaiset maut kuin härkiskin ovat suosittua kamaa. Ja kun ne kaksi vielä yhdistää tähän raikkaan rapsakkaan, mutta ruokaisaan salaattiin niin ollaan a(a)sian ytimessä! 

Reseptin alkuperä löytyy Hannan soppa -blogista. Siellä salaattiin käytettiin nyhtökauraa ja väriä antamaan punakaalia, joka antaakin salaatille purutuntuman lisäksi ihanaa värikontrastia. Meidän kaapista löytyi valmiiksi palanen tavallista valkokaalia, joten annoksen väriloisto jäi vähän himmeämmäksi.  




Vietnamilainen härkis-nuudelisalaatti



1 pkt Härkistä
2 valkosipulinkynttä
1-2 rkl seesamiöljyä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl kalakastiketta
2 tl sitruunaruohotahnaa
2 tl kookossokeria


200 g riisinuudeleita
3 porkkanaa
1 tuore chili
2-3 kevätsipulin vartta
1 avokado
pala, noin 1/4 (puna)kaalia
tuoretta korianteria ja minttua maun mukaan



Kastike

 

1 rkl kookossokeria
2 rkl soijakastiketta
1 rkl kalakastiketta
 3 limen mehu
1-2 tl srirachakastiketta 


Hienonna valkosipulit. Kuumenna seesamiöljy pannulla ja paista härkistä hetki yksinään. Lisää valkosipulit ja mausteet ja paista, kunnes härkis on rapeaa. 

Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kypsät nuudelit kylmässä vedessä, jotta kypsyminen loppuu ja nuudelit jäähtyvät. Leikkele nuudeleita halutessasi lyhyemmiksi, jolloin niitä on helpompi syödä. Suikaloi porkkanat ja kaali. Pilko avokado ja hienonna chili (poista halutessasi siemenet). 

Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Sekoita isossa kulhossa nuudelit, kasvikset ja härkis ja kääntele kastike joukkoon. Lopuksi lisää tuoreet, silputut yrtit.

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti