6. tammikuuta 2016

Mustikkamojitot

Perinteisiin drinkkeihin saa uusia ulottuvuuksia maustamalla niitä esimerkiksi marjoilla. Niin teimme kesäloman aloittaneessa gin tonicissa, joka sai lisämakua vadelmista. Kesäloman päätösdrinkki oli mojito, joka maustettiin mökin pihasta poimituilla mustikoilla. Ja mökillä kun oltiin, ei jäämurskan tekemiseen ollut apuvälineitä (eikä intoa), joten jääpalat jäätyivät lasiin ihan kokonaisina. Minttukin poimittiin omasta pihasta, josta se kesän jälkeen siirrettiin ruukkuineen päivineen kotipihalle. Se ei ollut kylmemmistä ilmoista moksiskaan ennen uuden vuoden pakkasia. Seuraavaksi koebaarimme listalla taitaa olla inkiväärimojito, jollainen vei melkein kieleni mennessään kesällä Viron reissulla. 




Mustikkamojito

vaaleaa rommia
limelohkoja
mintunlehtiä
(ruoko)sokeria
mustikoita
jäämurskaa tai jäitä
soodavettä


Pese limen kuori hyvin. Murskaa muutama limelohko ja pari teelusikallista sokeria lasissa. Lisää mintun lehtiä ja mustikoita ja murskaa niitä kevyesti. Lisää rommi (n. 4 cl/annos) ja sekoita. Lisää jäämurska ja täytä lasi soodavedellä. Koristele mustikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti